ga naar hoofdinhoud

Trainingen

Duyff Consult biedt maatwerk trainingen aan voor klanten die zaken als communicatie, stressmanagement en aanverwante onderwerpen in groepsverband willen aanpakken. Een training is een prima manier om een grotere groep mensen te bereiken, en in gezamenlijkheid leren levert veel op. Mensen steken veel op van elkaar en het samen leren is ook leuk en goed voor de teamgeest.

Janine Duyff over haar visie op trainen:

“Ik wil mensen niet alleen gereedschappen meegeven, maar ook de attitude en spirit om dingen te veranderen, en de gereedschappen ook echt in praktijk te gaan brengen. Het attitude niveau is cruciaal. Alleen op gedragsniveau werken is weinig effectief; als mensen het dan al gaan toepassen moeten ze dat uit discipline alleen doen en dan is het resultaat zelden of nooit blijvend. Als er op het attitudeniveau ook iets gebeurt gaan mensen uit zichzelf zaken toepassen en dan corrigeren ze zichzelf. Hierbij moeten ze dan ook wel de praktische gereedschappen hebben om dat te kunnen doen. Verder vind ik leren door te ervaren belangrijk, naast natuurlijk de theoretische onderbouwing. Door dingen te ervaren leren mensen dieper en blijvender. Mijn eigen voorbeeld en ervaring breng ik altijd in en dat levert veel op. Ik ben namelijk ervaringsdeskundige op verschillende gebieden: als arbeidsdeskundige en consultant heb ik heel veel bedrijven leren kennen; als manager heb ik o.a. gewerkt als hoofd van een medische dienst; en ik heb zelf

17

een burnout gehad, wat erg helpt bij het stressmanagement. Ik kan daardoor op verschillende niveau’s meepraten, en, ook niet onbelangrijk, mij maak je weinig wijs. Voor mij hangen arbeid, gezondheid, plezier in het werk en optimaal persoonlijk functioneren samen. Stressmanagement is daarbij een specifiek onderwerp omdat dit zo vaak nodig is. In die zin is het een subonderwerp van arbeid en gezondheid, maar ook van optimaal functioneren.”

Voorbeelden van trainingen door Duyff Consult:

• Communicatie en effectief functioneren

Hoe communiceer ik, wat betekent dat voor mijn omgeving en hoe kan ik mijn boodschap zo overbrengen dat de ander hem ook kan horen; hoe om te gaan met teleurstelling, hoe verwachtingen te managen; hoe communiceer ik met mezelf, waarin houd ik mezelf tegen en hoe kan ik echt voor mijn doelen gaan

• Leiderschap

Wat betekent leiderschap voor mij, wat is het verschil met management en hoe breng ik e.e.a. in praktijk; hoe kan ik met en bij mijn team zaken in beweging krijgen; hoe creëren we een cultuur die bij ons past.

 

• Stressmanagement

Zowel voor leidinggevenden (hoe ga ik er bij mijn team mee om) als voor mensen zelf. Dit is ook mogelijk in modules, bijv. timemanagement.

• Verzuimmanagement voor leidinggevenden

• Intervisie begeleiding voor professionals